Kiinteistökehitys ja tilasuunnittelu koronan jälkeen – And now what?

Historiassa on loputon määrä esimerkkejä siitä, kuinka vaikka kaupungit ovat palaneet poroksi, ne on pommitettu tuusan nuuskaksi tai valtaosa väestöstä on kuollut kulkutauteihin, aina vaan ne ovat rakentuneet takaisin. Kaupunkien tarpeellisuus kansakuntien talouden keskuksina on horjumaton. Kaupungeissa on myös aina ollut toreja ja muita kokoontumispaikkoja. Ihminen on sosiaalinen eläin ja hänen tarve kokoontua tai tavata toisiaan ei ole koskaan lopulta muuttunut mihinkään.

Kaupunkikehityksen keskeisimmät keskustelunaiheet saavat uusia sävyjä, mutta eivät menetä pandemian aikana merkitystään. Keskustojen elinvoimaisuus, liikkumisen murros, palveluiden ja kulttuuritarjonnan monipuolisuus, yrittäjien toimintaedellytykset ja kestävä kehitys korostuvat uudessa tilanteessa entisestään. Inhimillisyyden kaipuisiin ja tulevaisuudenuskoisiin skenaarioihin nojaten viihtyisä ympäristö ja erinomainen asiakaskokemus ovat tulevaisuudessa edelleen tärkeitä vetovoimatekijöitä.

Vielä toistaiseksi koronan kokonaisvaikutuksia on mahdoton arvioida. Elämä kuitenkin jatkuu ja projekteja on vietävä eteenpäin vaikka hieman vähemmälläkin tiedolla. Meillä Amerikassa on jo vuosien ajan viety onnistuneesti läpi projekteja erinomaisella prosessilla, joka yhdistää pirstaleisen tiedon vaihtoehtoisiksi skenaarioiksi ja antaa olemassa olevalla tiedolla parhaan mahdollisen ratkaisun. Tällä prosessilla ja kaupunkien tulevaisuuteen jatkossakin uskoen autamme mielellään asiakkaitamme luomaan uniikkeja, vetovoimaisia ja toimivia kaupallisen ympäristön ratkaisuja, jotka parantavat asiakaskokemusta sekä liiketoimintaa.

Vielä loppuun jonkun tuntemattoman sosiaalisesta mediasta löydetty mietelause:

Happiness is the new rich.
Kindness is the new cool.
Health is the new wealth.
Inner peace is the new success.

Love and Peace ❤

Maria – miss Amerikka

Lue lisää