Kyllin hyvä ei ole tarpeeksi hyvä

Otsikko on ystävältäni Tuija Seipelliltä lainattu sitaatti, jota haluan soveltaa meidän alaamme. Seipell on asunut Kanadassa jo vuosikymmeniä ja seurannut sieltä käsin entisen kotimaansa touhuja. Kahdeksan miljoonaa lukijaa maailmanlaajuisesti keräävän The Cool Hunterin  bloggaajalla ja luennoitsijalla on perspektiiviä ja todellinen syy muistuttaa meitä siitä, että rima on nostettava korkeammalle.

Maailma on globalisoitunut myös kokemusten osalta. Ihmiset matkustavat ja näkevät ulkomailla hienoja asioita. Näiden jälkeen shoppailu tai ajanvietto keskinkertaisessa kaupallisessa ympäristössä ei ehkä houkuttelekaan. Lentomatkustaminen on halventunut niin, että moni hilpaisee mieluummin vaikkapa Lontooseen kuin tyytyy vähempään. Ja on Suomessa vierailevan turistinkin lompakko löysemmällä inspiroivassa ympäristössä! Kilpailija ei siis enää ole se suomalainen saman alan toimija vaan vertailukohdaksi on nostettava maailman kärkitekijät. Eikä kilpailija ole välttämättä saman alan toimija lainkaan. Kokemushakuinen kuluttaja pistää rahansa nykyisin sinne, missä hän saa kokonaisvaltaisesti parhaan kokemuksen. Tavaraa saa muutamalla klikkauksella netistäkin, joten kenkiin tarkoitettu raha saattaa shoppailureissulla sujahtaa sittenkin ravintolakokemukseen.

Maailmanluokan tekeminen ei välttämättä tarkoita paisunutta budjettia. Olennaista globaaleilla markkinoilla on erottua muista. ”Oman jutun” terävöittämiseen sekä suunnitteluun kannattaa panostaa. Erottumisen markkinoilla suomalaisuus tarjoaa mitä herkullisempia mahdollisuuksia. Rohkeus ei ole perinteisesti kansakuntamme vahvuustekijä. Hulluus kyllä! Nyt jos saisi sitä kuuluisaa hulluutta mukaan tilasuunnitteluprojektien päätöksentekoon, niin hyvällä suunnittelutiimillä päästään kyllä helposti maailmanluokan tekemiseen! 

 

 

//Maria Kelter

Kirjoittaja yrittää proaktiivisesti keksiä muuttuvan maailman liiketoimintaa parantavia tilaratkaisuja Suunnittelutoimisto Amerikan asiakkaille.

Jutun kuvituskuvana on Suunnittelutoimisto Amerikan SSP Finlandille Helsinki-Vantaan lentokentälle suunnittelema ravintola Wine & View, joka voitti FAB awardseissa maailman parhaan lentoaseman viinibaarin palkinnon. 

Lue lisää