Faktat

Kohde:
Campus Maria

Asiakas:
YIT ja Keva

Ajankohta:
2018

Laajuus:
50 000m²

#designbyamerikka:
Kilpailuehdotuksen katutason kaupallinen konsepti sekä ehdotuksen sisällöntuotannon koordinointi. Jatkosuunnittelussa Amerikka on konseptitoimistona mukana kaupallisen palvelukokonaisuuden, työnteon ja liikkumisen ratkaisujen suunnittelussa

Top 3

  • Kilpailuvoitto ja Esimerkillinen yhteissuunnittelun prosessi tiiviissä aikataulussa
  • Maailmanlaajusesti merkittävä start-up kampus erinomaisine palveluineen
  • Positiivinen vaikutus Helsingin ja koko Suomen start-up -ekosysteemille

Working group

  • Amerikka: Jere Gröhn ja Teemu Nojonen
  • YIT, Keva, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit, Marker, Industryhack, Arkworks, Colliers, +1 Agency ja Sitowise

Projektin lähtökohdat:

Menestyksekkään startup-keskittymä Maria 01:n viereen, Marian entiselle sairaala-alueelle suunnitellaan uutta, kansainvälisellä mittakaavalla merkittävää, yli 4 000 työpaikan ja 50 000 neliömetrin kasvuyrityskampusta. Helsingin kaupunki haki hankkeelle avoimella haulla kehittäjää ja toteuttajaa. Seitsemän ehdokkaan joukosta tehtävään valittiin YIT:n ja Kevan vetämä konsortio. Amerikka vastasi konsortion esityksen katutason kaupallisesta konseptista sekä ehdotuksen sisällöntuotannon koordinoinnista. Jatkosuunnittelussa Amerikka on konseptitoimistona mukana kaupallisen palvelukokonaisuuden, työnteon ja liikkumisen ratkaisujen suunnittelussa.

Maailmanlaajuiseesti merkittävä startup-hanke:

Euroopan suurimpien kasvuyrityskampusten joukkoon laajenevan keskittymän tavoitteena on koota yhteen ideoitaan kehittävät startupit, kasvuyritykset, ankkuriyritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan edustajat. Kampus tulee koostumaan olemassa olevasta entisestä sairaala-alueesta ja alueen rakentuvasta eteläisestä osasta. Uusi kasvuyrityskampus on merkityksellinen lisävahvistus ja vetovoimatekijä paitsi Helsingin startup-ekosysteemille myös koko Suomelle. Kyseessä ei ole vain toimitilahanke, vaan uudenlainen tapa mahdollistaa yritysten välistä yhteistyötä ja kasvua sekä parantaa Helsingin startup-ekosysteemin jo nykyisellään maailman kärkitasoa olevaa yhteisöllisyyttä.

Suunnitteluprosessi: 

Suunnitelman mukaan kaavaluonnos valmistuu vuoden 2019 aikana, kampuksen laajennustyöt käynnistyvät vuonna 2020 ja ensimmäinen osa otetaan käyttöön vuonna 2021.

Lue lisää