Faktat

Kohde:
Konseptiesityksen ja vuokrausaineiston luominen haastattelujen, työpajojen sekä lähdeaineiston pohjalta

Asiakas:
NCC

Ajankohta:
2020-2021

Laajuus:
Koko kohteen laajuus 30 000 m²

#designbyamerikka:
Konseptiesitys ja vuokrausaineisto haastattelujen, olemassaolevan aineiston sekä workshoppien pohjalta

Top 5

  • Ainutlatuisen innovaatiokeskittymän konseptointi yhdessä Espoon Kaupungin, Omnian, VTT:n sekä NCC:n kanssa
  • Monialaisen asiantuntija- ja sidosryhmäjoukon osallistaminen konseptikehitykseen
  • Tiedottaminen hankkeesta sekä yhteisten tavoitteiden selkeyttäminen työpajojen avulla
  • Cleantech Gardenin visualisointi
  • Konseptiesitys ja vuokrausaineisto asiakkaan käyttöön, aineiston visuaalinen ilme

Työryhmä

  • NCC
  • Omnia, VTT ja Espoon kaupunki
  • Havainnekuvat ja arkkitehtisuunnittelu: Jaakkola Arkkitehdit, Arkkitehtityöhuone APRT
  • Suunnittelutoimisto Amerikka: Teemu Nojonen, Linda Praulina, Matias Hietanen, Arno Puukko, Fiia Mustonen, Sami Maukonen, Maria Kelter

Ideat ja visiot kiteytyy konseptisuunnitelmaksi

Espoon Kiviruukkiin nouseva Cleantech Garden on bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä, joka yhdistää alan koulutuksen, tutkimuksen ja liiketoiminnan. Laaja kokonaisuus tuo Kivenlahden tulevan metroaseman lähistölle runsaasti lisää työpaikkoja ja palveluita.

NCC:llä on alueen suunnitteluvaraus yhdessä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kanssa bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä Cleantech Gardenin suunnittelemiseksi Espoon Kiviruukkiin.

Amerikan tehtävä hankkeessa on ollut koostaa yhteistyökumppaneiden visiot ja näkemykset yhteen, ja kiteyttää niiden pohjalta alueen konseptisuunnitelma. NCC:n hankekehityksen lisäksi hankkeen keskeisiä yhteistyötahoja ovat Espoon Kaupunki, Omnia ja VTT.

 

Jopa 40 osallistujan työpajatyöskentelyllä näkemykset talteen

Sidosryhmien osallistamisessa on hyödynnetty etätyöpajoja, joissa yhteistyötahoilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja jakaa näkemyksiä hankkeeseen liittyen. Samalla hankkeen parissa työskentelevät saavat myös ajantasaista tietoa hankkeen kehitykseen liittyen. Kehittyneet työkalut ja työpajakäytännöt ovat mahdollistaneet jopa yli 40 osallistujan tehokkaan yhteistyön ja sisällöntuotannon. Työpajoista kootuista ideoista ja näkemyksistä Amerikka loi konseptikirjan sekä markkinointiaineiston hankkeen käyttöön.

Kokosimme yhteen cleantech-osaajien huikeita näkemyksiä tulevaisuuden kaupungeista, liikkumisesta sekä energiaratkaisuista. Haastattelimme toimijoita ja yrityksistä, jotka jo nyt valmistavat ja hyödyntävät tulevaisuuden materiaaleja, ja kuuntelimme tutkijoita jotka tekevät työtä tieteiskirjallisuudelta kuulostavien kaupunkiliikkumisen sekä energiaratkaisujen parissa. Cleantech Garden todellakin kokoaa yhteen ne, jotka luovat tulevaisuuden ratkaisuita jo tänään.

Pääset lukemaan hankkeesta lisää Espoon kaupungin ja NCC:n sivuilta.

 

 

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi tai soittamalla +358 40 595 8580

Lue lisää