Faktat

Kohde:
Ravintola Fly Inn, Helsinki-Vantaan Terminaali 2, portti 27

Asiakas:
SSP Finland

Ajankohta:
2016

Laajuus:
340m² ja 150 ravintola-asiakaspaikkaa

#designbyamerikka:
konseptikehitys, tilasuunnittelu, urakka- ja toteutussuunnittelu sekä tuotannon valvonta

Top 3

  • Visuaalisesti huikea kokonaisuus
  • Suomalaisuutta modernisti kuvastava
  • Rento, herkullinen ja oivaltava

Työryhmä

  • Amerikka: Emma Penttinen
  • SSP Finland (tilaaja)
  • Marker (graafinen suunnittelu)

Projektin lähtökohdat:
Helsinki-Vantaan lentokentän vanhinta ravintolaa – Fly Inn:iä – lähdettiin uudistamaan kunnianhimoisesti. Tilaajan visioissa oli erittäin laadukas, mutta silti helposti lähestyttävä kokonaisuus yhdistäen ilmeen, palvelun ja vierailevat huippukokit ainutlaatuiseksi ravintolakonseptiksi. Ravintola yhdistää elementtejä suomalaisesta luonnosta, käsityöläiskulttuurista ja tunnetusta Suomi-designista yllättävällä tavalla lopputuloksena huippumoderni kokonaisuus. Enää jää mietityttämään, mihin sitä lentäisi, jotta pääsisi ruokailemaan uuteen Fly Inn:iin!

Fly Inn:in haluttiin erottuvan kentän muusta tarjoamasta laadukkaampana ja intiimimpänä ravintolana. Kenttä toimii vilkkaana koneenvaihtopaikkana etenkin Euroopasta Aasiaan matkaaville, joten kysyntää riittää muullekin kuin pikaruokailulle. Upeat näköalat kiitoradalle ja erinomainen ruokatuote olivat hyvä lähtökohta tilasuunnittelulle, kun lähdettiin tavoittelemaan suomalaista eksotiikkaa vaativalle, kansainväliselle kuluttajalle. Haasteena oli tilan sijainti toisessa kerroksessa, johon matkaajien silmä ei herkästi osu.

Jäätävän hienot ratkaisut

Ravintolan julkisivu suunniteltiin tyylikkyydellään huomiota herättäväksi. Siinä modernia suomalaista puunkäyttöä täydentää nykyaikainen digitaalinen viestintä. Shopfront viestii myös yllätyksellisyyttä, joka jatkuu läpi koko ravintolan sisustuksessa, palvelussa ja tarjoamassa.

Ravintolan etuosa on kutsuvan vaaleansävyinen. Baarialueen ympäri kiertää jäälauttamainen lattiapinta. Tiskiä koristaa vaaleaksi sävytetty, upeasti puusta työstetty kuvio, joka tuo mieleen perinteisen, suomalaisen pärekaton. Syvemmälle ravintolaan mentäessä tunnelma muuttuu rauhallisemmaksi ja intiimimmäksi, mutta mielenkiintoiset yksityiskohdat kiinnittävät huomion edelleen. Näin esimerkiksi turkoosi, valoa kauniisti heijastava, laatoista ladottu takaseinä tai tarkoin valitut vintage-esineet, jotka viittaavat ravintolan kunnioitettavaan historiaan. Kokonaisuus on suorastaan herkullinen – tilaajaa referoiden ”jäätävän hieno”!

Suunnitteluprosessi:

Suunnittelutoimisto Amerikka on vastannut Fly Inn:in tilojen uudistuksen konseptikehityksestä, tilasuunnittelusta, urakka- ja toteutussuunnittelusta sekä tuotannon valvonnasta. Merkittävän panoksen työhön toi tilaaja, SSP Finland, jonka alkuperäinen idea ja hyvä tahtotila siivittivät hankkeen upeaan lopputulokseen sekä graafisesta suunnittelusta vastannut Marker.

Lue lisää