Faktat

Kohde:
LKV, liiketila, kauppakeskus Länsituuli, Espoo

Asiakas:
Heidi Luumi

Ajankohta:
11/2021 - 08/2022

Laajuus:
106,5 m²

#designbyamerikka:
Liiketilan sisustussuunnittelu (kiinteistövälitys), look & feel, luonnossuunnittelu urakoitsijan valintaa varten sekä urakkalaskennan pohjaksi, urakoitsijaehdokkaiden etsintä, toteutussuunnittelu rakentamista varten, suunnitelmien laadullisen toteutuksen valvonta

Työryhmä

  • Amerikka: Taija Maunu, Laura Lampo (Mervi Karvinen, Julia Teeriaho, Sami Maukonen)
  • Yhteistyössä: Kiinteistön omistaja Merimieseläkekassa, rakennuttajakonsultti Indepro ja kiinteistön pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto HKP Oy

Top 5

  • Luoda tilat jotka välittää ja vahvistaa Luumin palvelun ydintä: tehokas ja vastuullinen kiinteistönvälitys, asiakaslähtöinen ja sydämellinen asiakaspalvelu
  • Tyylikäs ja kotoisa olohuone, jossa luontevuus ja luotettavuus avainasemassa
  • Toimivan työympäristön tarpeet täyttävä tila käyttäjille
  • Huomioida liiketilan löydettävyys ja näkyvyys ympäristöönsä
  • Säväyttävä ja yllätyksellinen ravintolamainen kiinteistönvälitystoimisto, jossa ei epäröidä juhlistaa onnistuneita kauppoja lasillisella kuohuvaa!

Yllätyksellinen ravintolamainen kiinteistönvälitystoimisto

Skumpalle vai asunto-ostoksille?

Miltä kuulostaa kaupat unelmiesi asunnosta skumppalasin ääressä, kätevien liikenneyhteyksien päässä ja uuden kauppakeskuksen paraatipaikalla? Loimme asiakkaamme kanssa yhteistyössä konseptin, jossa asuntokaupoilla oleva voi perehtyä tulevan asuntonsa yksityiskohtiin rennoissa merkeissä, olohuonemaisessa tunnelmassa. Lähestyimme kiinteistönvälitystä täysin uudella kulmalla yhdistäen baarin ja kiinteistönvälitys-toimiston.

Tilaaja, kiinteistövälittäjä Heidi Luumin visioi tilasta ravintolamaisen, tummanpuhuvan ja elegantin, mutta silti kutsuvan. Amerikan suunnittelutiimi innostui ajatuksesta heti ja laittoi luovan vaihteen päälle näyttävän ja toimivan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tilaa olennaiselle

Suunnittelun haasteena oli saada kaikki halutut toiminnot mahtumaan hieman reilun sadan neliön liiketilaan. Myös projektin ajankohtaan osunut haastava maailmantilanne vaikutti materiaalien saatavuuteen sekä aikatauluihin.

Kiinnitimme erityistä huomiota tilan näkymiseen lähiympäristössä. Julkisivun ja sisätilojen mainoslaitesuunnitelma tehtiin tukemaan liiketilan näkyvyyttä, luonnetta ja toimintoja.

Tässä kohteessa kiinteistön omistajan, rakentajakonsultin ja pääsuunnittelijan välinen yhteistyö toimi erityisen sujuvasti. Yhteistyö mahdollisti projektin laadukkaan etenemisen alusta saakka.

Kestävän kehityksen tavoitteet

Koko Länsituulen hybridirakennuksella, joka yhdistää kauppakeskuksen moderniin kaupunkiasumiseen, on LEED Gold ympäristösertifikaatti. Myös liiketilan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota pintamateriaalien EPD-luokituksiin ja valittu materiaaleja, jotka ovat sisäilman näkökulmasta suotuisia. Hanoissa on otettu huomioon vedenvirtauman rajoittimet.

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580.

Lue lisää