Ravintola Gillet

Faktat

Kohde:
Gillet Bar & Bistro, Helsinki

Asiakas:
Ravintolakolmio-Konserni

Ajankohta:
2019-2021

Laajuus:
500m², 206 asiakaspaikkaa

#designbyamerikka:
Ravintolakonseptin kehitys, miljöön konseptisuunnittelu, sisustuksen urakka- ja toteutussuunnittelu sekä kiinteistön mainoslaitteiden yleissuunnitelma

Top 3

  • Lasipihan näyttävä baari
  • Rennon tyylikäs sekoitus erilaisia tunnelmia
  • Yksin, kaksin tai yhdessä isommallakin porukalla!

Työryhmä

  • Amerikka: Teemu Nojonen, Jussi Salmivuori, Taija Maunu, Arno Puukko, Laura Lampo, Topi Vallarén, Heli Siren
  • Ravintolakolmio (tilaaja)
  • N2 (graafinen ilme)
  • Kohteen valokuvaus: Kati Laszka

Projektin lähtökohdat

Kasarmikatu 23:n kiinteistön kokonaisremontin yhteydessä legendaarisen Cantina Westin tilalle haluttiin luoda uusi, nykypäivän kaupunkilaisen tarpeisiin vastaava klassikkoravintola. Liikeidean ytimessä oli luoda paikka monen muotoiselle yhdessäololle lounaasta juhlahetkiin.
Gillet Bar & Bistro

Monen miljöön tyylikkään rento ruoka- ja seurusteluravintola

Ravintola Gillet Bar & Bistro koostuu valaistukseltaan, kalustukseltaan ja tunnelmaltaan erilaisista miljöistä, joista jokainen seurue löytää juuri heille sopivimman sopen elämän eri juhlahetkiin. Kaikissa tiloissa voi ruokailla tai nauttia Gilletin laadukkaista juomista. Myös ruokalista tukee yhdessäolon ajatusta. Ravintolan sisäpiha toimii talvipuutarhamaisena kohtaamispaikkana. Kuuteen metriin nouseva katto, vehreä kasvillisuus ja valtava baaritiski tekevät tilasta näyttävän. Baarista tarjoillaan ajattomia cocktail-klassikoita ja pohjoisen luonnon mauista inspiroituneita mocktaileja.

Lasipihan tunnelmaan on helppo pistäytyä ja viihtyä pidempäänkin – tai vaihtaa tiloja tunnelman mukaan. Can Can -salissa syödään ja seurustellaan art deco -hengessä, Tempero on rustiikkinen, Väli-Amerikan tunnelmista inspiroitunut tila.

Suunnitteluprosessi

Suunnittelutoimisto Amerikka on vastannut ravintolan konseptikehityksestä, miljöön konseptisuunnittelusta sekä urakka- ja toteutussuunnittelusta. Amerikka on myös ollut mukana yhteensovittamassa ravintolan suunnitelmia kiinteistön pääurakkaan sekä vastannut kiinteistön julkisivun mainoslaitteiden yleissuunnitelmasta ja sen lupaprosessista.


Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi tai soittamalla +358 40 595 8580

Gillet Bar & Bistro
Gillet Bar & Bistro

Lue lisää