Faktat

Kohde:
Kaivopiha Helsinger ravintola-kokouskeskus, Helsinki

Asiakas:
YLVA (osana Kaivopihan uudistuksen kokonaishanketta) Kanresta Oy (tilaajan vuokralainen)

Ajankohta:
2019-2021

Laajuus:
Vanhan ylioppilastalon koko kellarikerros, noin 1100m2

#designbyamerikka:
Konseptin Look & Feelin konkretisointi, ilme- ja sisustussuunnittelu, projektijohto alusta loppuun sekä sisustussuunnittelun että arkkitehtisuunnittelun osalta.

Top 3

  • Korkeatasoinen, ravintolalähtöinen kohtaamispaikka liike-elämän toimijoille taipuen asiakkaan pääkonttoriksi, showroomiksi, edustustilaksi ja olohuoneeksi
  • Erinomainen, arvopohjaltaan samanlaisten toimijoiden yhteistyö Amerikan, tilaajan ja vuokralaisen kanssa lopputuloksena kiinnostava ja houkutteleva kokonaisuus
  • Kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen uudistaminen ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla

Tiimi

  • Amerikka: Olli-Pekka Vaija, Veera Andreasen, Fiia Mustonen, Teemu Nojonen, Oona Airas, Susanna Leppänen, Harri Tarkka, Mikko Lahti, Jussi Salmivuori
  • YLVA ja Kanresta (tilaaja ja tilaajan vuokralainen)
  • Rakennuttajakonsultti, Indepro Oy, LVI suunnittelu, Insinööritoimisto Äyräväinen Oy, Sähkösuunnittelu, Insnooritoimisto Stacon Oy, Rakennesuunnittelu, Insinööritoimisto Konstru Oy, Akustiikkakonsultti, insinöörotoimitso Akukon Oy, Palokonsultti, L2 paloturvallisuus Oy, Geo suunnittelu, Sitowise Oy, Viranomaisyhteydet Arkkitehdit Soini ja Horto, Jaakko Hassi, PJU urakoitsija Peab Oy

Projektin lähtökohdat

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen uudistus sisälsi ilmeeseen, toiminnallisuuteen ja talotekniikkaan liittyviä tarpeita. Rakennus on valmistunut vuonna 1872, perustuksia on syvennetty vuonna 1929 ja kellarikerros rakennettu vuonna 1960. Korjaus- ja muutoskerrostumat toivat odotetusti yllätyksiä suunnittelun edetessä. Lisähaasteita aiheuttivat tilan matala korkeus sekä kokouskeskuksen tarpeet äänieristyksen suhteen. Haasteista huolimatta lopputulos on halutunlainen, eli toimiva ja näyttävä. Suunnittelu tehtiin BIM-projektina.

Suunnitteluprosessi

Helsinger on Kanrestan kokousravintolakonsepti. Amerikka vastasi konseptin visuaalisen ilmeen konkretisoinnista sekä sisustussuunnittelusta sekä projektin johdosta sekä sisustussuunnittelun että arkkitehtisuunnittelun osalta hankkeen alusta loppuun.

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580

Lue lisää