Faktat

Kohde:
Food Hall H1309 Helsinki- Vantaa lentoasema, T2, 01531 Vantaa

Asiakas:
Finavia

Ajankohta:
27.4.2020->

Laajuus:
918 ㎡; Keittiöt: 265,5 ㎡ Asiakasalue: 478,5 ㎡

#designbyamerikka:
Konseptisuunnittelu, sisustusarkkitehtisuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, pääsuunnittelu

Työryhmä

  • Amerikka: Taru Leppänen, Teemu Nojonen, Matias Hietanen, Taija Maunu, Roosa Verkasalo, Olli-Pekka Vaija, Jussi Salmivuori, Oona Airas
  • Tilaaja: Finavia (konsepti) /HTJ (toteutussuunnittelu)
  • Omistaja: Finavia

Erottuva konsepti poikkeuksellisen vaativalla ja kovalla käytöllä oleviin, sekä teknisesti vaativiin tiloihin

Food Hall tuo ajankohtaista ravintolatarjontaa lentoasemalle

Lentoaseman uudessa Terminaali 2:ssa aukesi ennennäkemättömän upea ravintolakokonaisuus toukokuun 2022 alussa.

Food Hall tuo uusia ajankohtaisia ravintolatoimijoita Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Monipuolinen valikoima ja nopea palvelu yhdistettynä näyttävään street-henkiseen sisustukseen luovat uuden kohtaamispaikan niin matkustajille kuin lentoasema-alueen työntekijöillekin.

Food Hall erottuu raikkaalla ilmeellä, joka korostaa ravintolatoimijoiden näkyvyyttä. Graafiset materiaali- ja värivalinnat ja leikittelevä muotokieli muodostavat kutsuvan kokonaisuuden yhdessä keittiöiden brändielementtien kanssa. Ravintoloiden yhteisen asiakasalueen istuinryhmät tukevat erilaisia asiakastarpeita nopeasta syömisestä pidempään viihtymiseen. Kasvien käytöllä haettiin yhteneväisyyttä luontoon, sekä vuoropuhelua viereisen Luoto-installaatioon kanssa.

Food Hallin graafinen ilme on näkyvä osa tilaa. Kattojen valomainokset, opastekyltit ja julisteseinät luovat tunnelmaa ja viestivät tarjonnasta.

Suunnitteluratkaisut tukevat ravintolatoimintaa

Ravintolaoperaattoreiden toimintaedellytykset ovat olleet olennainen lähtökohta Food Hall -kokonaisuuden suunnittelussa. Keittiöiden logistiikkareitit on järjestetty takatiloihin piiloon asiakkaiden katseilta ja yhteinen astianpesu tukee kaikkien keittiöiden toimintaa. Keittiö- ja storefront-ratkaisut mahdollistavat myynnin myös yhteisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Ravintolakeittiöiden suunnittelua tuettiin Food Hallin Design Manualilla ja keittiökohtaisilla suunnittelupohjilla. Keittiöiden rakenneratkaisuissa ja tekniikassa kiinnitettiin erityistä huomiota muuntojoustoon, mikä tukee konseptien ja valikoiman kehitystä tulevaisuudessa.

Suunnittelutoimisto Amerikka vastasi konseptin ja ilmeen lisäksi Food Hallin arkkitehtisuunnittelusta ja teknisestä yhteensovituksesta.

Ravintoloille näkyvyyttä hyödyntäen monipuolisesti tilaelementtejä

Vastuullisuus

Hankkeen ja tila-ratkaisujen vaikuttavuutta seurataan ja arvioidaan Food Hallin avajaisten jälkeen aktiivisesti. Näin suunnitteluratkaisujen kestävyyttä ja toiminnallisuutta voidaan kehittää edelleen myös työmaavaiheen jälkeen.

Projektissa oli kestävän kehityksen mukaisia erityisvaatimuksia:

  • Muuntojoustavuus
  • Materiaaleissa huomioitu kulutuskestävyys
  • Asiakasjätteen kierrätys Food Hall:n toimesta

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580

Lue lisää