Faktat

Kohde:
Kahvila Kaffet, Helsinki-Vantaan lentoasema

Asiakas:
SSP Finland Oy

Ajankohta:
2021-2022

Laajuus:
180m², 52 as.paikkaa

#designbyamerikka:
Konseptisuunnittelu, tila-, ja sisustussuunnittelu, toteutussuunnittelu

Työryhmä

  • Amerikka: Arno Puukko, Sanni Ruola, Mervi Karvinen, Laura Lampo, Matias Hietanen, Teemu Nojonen, Linda Praulina
  • Tilaaja ja vuokralainen: SSP Finland Oy

Top 4

  • Luoda laadullisesti korkeatasoinen kahvilakokemus
  • Asiakasvirtojen toiminnallisuuden ymmärrys
  • Innovatiivinen ja vuorovaikutteinen suunnitteluprosessi
  • Tilakonsepti korostaa aitoutta, suomalaisuutta ja artesaanihenkeä

Kaffelle Helsinki-Vantaan huippupaikalle, Kaffetiin!

Suomalaisen luonnon ja kahvitteluperinteen inpiroima kahvila Helsinki-Vantaan huippupaikalle

Suomalaisesta luonnosta ja käsityöläisyydestä inspiraation saanut kahvila sijaitsee huippupaikalla, Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kaffet Helsingin tarina alkaa suomalaisista perinteistä, käsityöstä ja luonnosta. Oli kyse tilasuunnittelusta tai parhaista korvapuusteista, konseptin aito tunnelma ja konstailemattomuus välittyy asiakkaalle. Kaffetin lämmin henki toivottaa kaikki asiakasryhmät tervetulleeksi. Konseptin ytimessä on vahva suomalainen muotoiluosaaminen; palvelutiskissä näkyy käsintyöstetty lämpöä tuova puu, lattian ja seinän pinnoissa näkyy mustikan sävyt. Kutsuvassa sohvassa ja irtokalusteiden verhoilussa on käytetty Amerikan suunnittelemia, kotimaisen kutomon tekstiilejä.

Toiminnallisuus ja sujuva asiointi etusijalla

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda toiminnallisesti sujuva ja laadullisesti korkeatasoinen kahvilakokemus.
Tärkeässä roolissa oli asiakasvirtojen huomioinen muuntuvissa palvelutilanteissa. Kahvilan tulee palvella sekä nopeasti asioivia matkustajia että rauhallista ja laadukasta kahvilakokemusta kaipaavia asiakkaita. Kahvilan suunniteltu tilaratkaisu ohjaa asiakasta intuitiivisesti valitsemaan haluamansa palveluväylän ja tuotteet, joiden näkyvyys on huomioitu kaikista lähestymissuunnista.

Kestävä kehitys:

Jo konseptointivaiheessa suomalainen luonto ja osaaminen laitettiin etusijalle. Materiaaleiksi valittiin laadukkaat ja mahdollisimman kestävät tuotteet, jotta kalusteiden kierto olisi mahdollisimman pitkä.
Materiaaleiksi valittiin laadukkaat ja mahdollisimman kestävät tuotteet. Kalusteiden ja pintojen kulutuskesto sekä kierron toivotaan olevan olisi mahdollisimman pitkä.
Kiintokalusteiden ja irtokalusteiden valmistuksessa priorisoitiin kotimaisuutta ja tuotteiksi valikoitui suomalaista artesaaniosaamista korostavia kalusteita.

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580.

Lue lisää