Faktat

Kohde:
Moomin Coffee, Helsinki-Vantaan lentoasema

Asiakas:
SSP Finland Oy

Ajankohta:
2018-2019

Laajuus:
224m²

#designbyamerikka:
Konseptisuunnittelu, tila-, ja sisustussuunnittelu, toteutussuunnittelu

Työryhmä

  • Amerikka: Tomi Jokinen, Teemu Nojonen, Julia Teeriaho, Topi Vallarén
  • Tilaaja ja vuokralainen: SSP Finland Oy

Top 4

  • Toiminnallinen suunnittelu
  • Tilasuunnittelu
  • Kalustesuunnittelu, irtokalusteiden valinnat
  • Muumihahmojen suunnittelun ohjaus

Moomin Coffee, Helsinki-Vantaan lentoasema

Visuaalinen ja jännittävä kahvila lentoaseman vilinässä

Tilaaja toivoi lapsille ja lapsenmielisille visuaalisesti näyttävää mutta samalla viihtyisää kahvilaa, jossa on paljon ihmeteltävää. Keskelle stressaavaa matkalle lähtöä asiakas voi pysähtyä rentoutumaan ja nautiskelemaan Muumilaakson tunnelmasta tuttujen, käsityönä valmistettujen, Muumi-tarinoista tuttujen hahmojen seurassa.

Tilan raikas värimaailma kutsuu nauttimaan. Sisustuksessa vilisee hienovaraisia vitteeitä Muumilaaksoon. Palvelutiskin yläpuolella, aina kattoon asti kohoava sininen seinä kaari-ikkuaruutuineen tuo mieleen muumitalon. Tarkkavaisimmat asiakkaat saattavat huomata, että yhteen naulakoista on “unohtunut” Muumipapan hattu! Vihreät puunrungon muotokieltä mukailevat naulakot, kaarevat kiintokalusteiden selkänojat sekä reunustavat että jakavat tilaa kodikkaasti.

Kalaretkelle Nuuska-Muikkusen kanssa ennen reissua

Kahvilan keskellä usean metrin korkeuteen kohoavasta katosta roikkuu suuria valkoisia lumpeenlehden muotoisia elementtejä, joiden alapintaan heijastuu meditatiivinen valoteos. Vaikutelma tuo mieleen etenkin pimeällä kuin Nuuska-Muikkusen kalareissulla vedestä heijastuva valon leikki.

Ajaton Moomin Coffee- kahvila on kuin palanen muumimaailman taikaa lentoaseman perinteisessä ympäristössä. Projekti on jäänyt myös suunnittelijoiden mieleen yhtenä hauskimmista Amerikassa toteutetuista suunnittelutehtävistä.

 

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580.

Lue lisää