Faktat

Kohde:
Kakkugalleria Stockmann ja Kakkugalleria Lyyra

Asiakas:
Kakkugalleria Oy

Ajankohta:
2022/2023

Laajuus:
85 m², 65 m²

#designbyamerikka:
konseptisuunnittelu, tilasuunnittelu, sisustus- ja kalustesuunnittelu, kahvilasuunnittelu, urakka- ja toteutussuunnittelu

Työryhmä

  • Sanni Ruola
  • Roosa Verkasalo

Top 3

  • Luotiin vuorovaikutteisella suunnitteluprosessilla Kakkugallerian lippulaivakonsepti arvokkaaseen Stockmannin kiinteistöön, tiukassa aikataulussa
  • Projektissa yhteensovitettiin olemassa olevaan liiketilaan asiakkaan toiveet ja tarpeet sekä toimintaympäristön reunaehdot tavalla, joka luo arvoa kaikille osapuolille

KAKKUGALLERIA STOCKMANN JA LYYRA

Miltä näyttää helposti lähestyttävä ja pehmeän kodikas kahvila ja miten se istutetaan arvokkaan Stockmannin miljöön palvelukokonaisuuteen? Vuodesta 1999 asti toimineelle Kakkugallerialle tarjoutui mahdollisuus päästä Stockmannille. Silloin tiedettiin, että Suunnittelutoimisto Amerikasta voi saada apua, etenkin kun kohteeseen on asetettu tiukka aikataulu ja tekniset rajoitteet museoviraston suojeleman rakennuksen puolesta. Tavoitteena oli tyylikäs ja artesaanihenkisyyttä kunnioittava kahvilamyymälä – ikoninen katutason ikkunapaikka.

Kädentaidot, kotimainen muotoilu, klassinen design ja yksinkertainen muotokieli ovat yhdistävä tekijä niin kahvilan tuotteissa kuin Stockmannin suojassa sijaitsevassa liiketilassakin. Kokonaisuus rakentuu kevyellä ja selkeällä yleisilmeellä, jossa aidot materiaalit luovat lämminhenkisen kodikkuuden. Puiset istuimet ja kontrastiset pöydät tuovat yhdessä puupintojen kanssa rytmiä. Klassinen valaistus kruunaa tunnelman. Palvelun kanssa yhdessä näistä syntyy nautinnollinen käyttökokemus.

Kahvilamyymälän kiintokalusteiden ympärillä on leikitelty muodoilla ja tasoilla, liiketoimintaa tukevasti. Yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä, näkyen muun muassa valaisuna ja paneloinnin rytmityksenä. Esimerkiksi kiintokalusteen lattiaan suunnattu valaisu toistaa pehmeästi vanhan roosan tunnistettavaa sävyä. Tilaa voi kuvata sanoilla klassinen, skandinaavisen tyylikäs ja raikas. Visio on toteutettu kalustevalinnoilla, joissa suurta roolia näyttelevät Artekin Kori-valaisimet sekä Atelier-tuolit, jotka nekin on sävytetty tilaustyönä värimaailmaan istuviksi.

”Kuukausi aikaa remontoida, kunnes esirippu nousi”, muistelee nopea-aikatauluista projektia sisustusarkkitehti ja projektipäällikkö Sanni Ruola. Lankoja pidellyt Ruola painottaa yhteistyön merkitystä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Amerikan suunnittelutyön ja projektinhallinnan ohella Stockmannin kiinteistö oli vahvasti ohjaamassa erityisesti teknisen suunnittelun osaa. Muun muassa kauppakäytävän sisääntuloaukot ovat ennakkoon määritellyt, samoin kuin LVIS-tekniset sijoittelut. ”Hyvä suunnittelu mahdollisti kaiken”, summaa Kakkugallerian toimitusjohtaja Sami Granroth.

Toimitilat parhailla paikoilla – Kakkugalleria Lyyra

Kakkugalleria oli hankkinut jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä Amerikan kanssa. Kakkugalleria Lyyran, Ylvan rakennuttamassa tieteen ja talouden korttelissa Hakaniemen ytimessä, Kallion kupeessa, rakentaminen alkoi vuonna 2022 Kakkugallerian lisätessä toimipisteitään liikenteen solmukohdissa. Ajatus sävymaailman ja sisustuslinjan konseptoinnista kasvoi alkuperäistä laajemmaksi Amerikan tarjoamaksi suunnittelukokonaisuudeksi ja projektinhallinnaksi, kun rakentamisessa piti huomioida laajemmin koko Lyyran rakennushankkeen asettamat määreet. Lyyran valmistuessa alue kehittyy, ja katualueiden viimeistelyn vaiheessa Kakkugalleria voi tarjota palveluita myös kesäisellä terassilla.

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580.

Lue lisää