Faktat

Kohde:
Remedy Entertainment pääkonttori, Espoo

Asiakas:
Remedy Entertainment Plc

Ajankohta:
2018-2020

Laajuus:
4900 m2

#designbyamerikka:
Pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelu

Top 3

  • Tavanomaisen toimistotalon muokkaaminen luovaa tietotyötä tukevaksi
  • Asiakkaan prosessien ymmärtäminen ja tuominen luontevasti rakennukseen
  • Yhteisprosessi asiakkaan kanssa projektin kaikissa vaiheissa

Työryhmä

  • Jussi Salmivuori, Arno Puukko, Sami Maukonen, Emma Penttinen, Matias Hietanen, Tomi Jokinen

Tutut suunnittelijat mukana kasvussa

Remedy Entertainment on yksi maaliman tunnetuimpia pelistudioita ja he etsivät itselleen uutta pääkonttoria edellisen toimiston jäädessä pieneksi. Amerikka suunnitteli myös yhtiön edellisen toimiston, joten yhteistyö avainhenkilöiden kanssa oli entuudestaan tuttua, sujuvaa ja tehokkaaksi todettua.

Paremmat tilat, enemmän yhdessä viihtymistä

Tärkeintä oli ymmärtää asiakkaan omien projektien työvaiheet ja prosessit, jotta yli 20 vuotta vanhat, lääketeollisuuden tarpeisiin suunnittellut toimistotilat voitiin muuntaa luovan tietotyön tyyssijaksi. Sisäinen liikkuminen, eri projektien järjestäytyminen ja työntekijöiden spontaanit kohtaamiset olivat suunnittelussa avainasemassa.

Tilojen muokkaaminen viihtyisiksi ja kutsuviksi oli tässä projektissa äärimmäisen tärkeää. Tilat ovat erityisen isossa roolissa ulkomailta tuleville työntekijöille, joille työpaikka saattaa olla aluksi tärkein sosiaalisten verkostojen muodostamisen paikka ja paikka, jossa vietetään aikaa myös työajan jälkeen mm. pelaten, ruokaa tehden ja viihtyen yhdessä.

Joustavuutta ja tilaa skaalautua

Uudet toimitilat käsittävät työskentelytilat joustavasti 200-300 työntekijälle toiminnan laajennusta silmälläpitäen, vastaanoton, omat ravintolatilat, kahvilan, kuntosalin, saunaosaston sekä mm. kuvaus- ja äänitysstudiot. Pääkonttorin tilat on jaettu yksityiseen ja julkiseen vyöhykkeeseen, jolloin vierailijoilla on selkeät kulkureitit ja salassa pidettävät projektit pysyvät salaisina sekä työntekijät saavat tarvitsemansa työrauhan.

Lue lisää