Suunnittelutoimisto Amerikan toimitusjohtajaksi Nordean Suomen ja Viron toimitilajohtaja Heidi Lilja

Heidi Lilja siirtyy Suunnittelutoimisto Amerikkaan Nordeasta, jossa hän toimi aikaisemmin Nordean Suomen ja Viron toimitilanjohtajana. Lilja on kuusitoistavuotisen uransa aikana Nordeassa vastannut muun muassa erilaisista henkilöstöön ja toimitiloihin liittyvistä tukitoiminnoista ja kiinteistösalkun pyörittämisestä.

”Heidin liittyminen tiimiin antaa mahdollisuuden yrityksen strategian ja palvelutarjonnan aktiiviseen kehittämiseen sekä vahvistaa Amerikan työympäristöosaamista pitkällä kokemuksellaan pörssiyhtiössä,” Amerikan perustajaosakas Sami Maukonen sanoo ”Ihmislähtöinen lähestyminen on Amerikan toiminnan ytimessä. Panostamme tiiviiseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa sekä keskitymme oman henkilökuntamme hyvinvointiin. Heidi tuo Amerikkaan kokemusta vastuullisesta johtamisesta ja kumppanuusmallien kehityksestä.” Heidi Liljan siirtyminen Amerikkaan vapauttaa Amerikan partnerit Sami Maukosen ja Teemu Nojosen resursseja projektien johtamiseen ja suunnittelutyöhön.

Pankkiala on Liljan uran aikana kokenut isoja muutoksia, kuten digitaaliseen palvelumalliin siirtyminen, isoja muutoksia toimitiloihin ja palveluihin toi myös pandemia. Lilja onkin kokenut johtaja, jonka sydäntä lähellä on yhteisöllisyys mutta myös yksilöiden tarpeet.

”Monet isot organisaatiot kamppailevat nyt työympäristöjohtamisen kysymysten kanssa, mutta keskustelu työpaikoille palaamisesta ja etätyöstä on ollut mediassa melko mustavalkoista”, Lilja sanoo. ”Olemme edelleen keskellä laajempaa murrosvaihetta, jossa työtä tehdään sekä digitaalisessa että sosiaalisessa kontekstissa. Yritykset tarvitsevat tukea siihen, mitä asioita tässä murrosvaiheessa kannattaa tehdä ja mitä ei. Olisi tärkeää selvittää miksi jotkut ihmiset eivät halua palata työpaikoilleen. Mitkä tarpeet ja motiivit näitä ihmisiä ohjaavat ja voiko niitä tekijöitä, jotka näille ihmisille ovat tärkeitä, tuoda työpaikoille? Fyysisten tilojen lisäksi ihmiset tarvitsevat erilaisia palveluja viihtyäkseen.”

Kiinteistöbisneksen yleinen taantuminen ja pandemian tuomat muutokset vaikuttavat myös suunnittelutoimistojen toimintaan. Amerikka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja, jossa huomioidaan muun muassa kestävä kehitys sekä sosiaalisia ja taloudellisia tekijöitä dataan pohjautuvien suunnitteluratkaisujen kautta.

”Amerikan tehtävänä on miettiä, miten tila voi parhaalla mahdollisella tavalla tukea asiakkaan työtä ja palveluita. Laaja osaaminen arkkitehtuurin, palvelukonseptien ja työympäristöjen parissa tarjoaa kokonaisvaltaisen palvelupaletin.” Lilja sanoo. ”Amerikassa haluan yhdistää pörssiyhtiöstä saamani opit pienemmän ja ketterämmän yrityksen hyväksi. Uskon että nämä kaksi maailmaa voidaan yhdistää kiinnostavalla ja tuottavalla tavalla.”

 

Lue lisää