Faktat

Kohde:
Toimitilat Helsingin Hakaniemessä

Asiakas:
Suomalainen teknologiayritys

Ajankohta:
2022-2023

Laajuus:
1300m²

#designbyamerikka:
Konsepti- ja ilmesuunnittelu, tila- ja sisustussuunnittelu, laboratoriosuunnittelu, valaistussuunnitelu, erikoiskalustesuunnittelu

Työryhmä

  • Arno Puukko

Top 3

  • Houkuttelevan työympäristön luominen kansainväliselle henkilöstölle
  • Erilaisten tilojen yhdistäminen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi
  • Ympäristön ja linjakkaan arkkitehtuurin hyödyntäminen osana suunnittelua

Onnistuneet tilaratkaisut työnteon tukena

Tavoitteena oli luoda GlucoModicumille työympäristö, jonka osana on korkean teknologian laboratorio. Suunnitteluprosessin lopputuloksena Helsingin Hakaniemen sykkeeseen luotiin kokonaisuus, joka vastaa lääketieteen toimialalla toimivan asiakkaan ja sen kansainvälisen henkilöstön tarpeita.

Erilaisten tilojen toimiva yhdistely luo viihtyisän kokonaisuuden

Loimme kokonaisuuden, joka mahdollistaa sekä rauhassa työskentelyn että sosiaalisen toiminnan. Keskittymiselle, yhteistyölle sekä sosiaaliselle kanssakäymiselle on omat tilansa. Ne on sijoiteltu harkiten niin, että varmistettiin sekä työskentelyyn sopiva valo että inspiraatioita tarjoavat näkymät kaupunkiin ja merelle.

Suuret ikkunat päästävät tilaan luonnonvaloa ja tarjoavat inspiroivia näkymiä tilan ulkovyöhykkeelle sijoitettuihin työtiloihin. Sosiaaliset tilat puolestaan sijoitettiin keskelle ja niiden valaistukseen sekä akustiikkaan panostettiin erityisen paljon. Näin keskitila pysyy monikäyttöisenä ja muuntautuu helposti esimerkiksi tapahtumatilaksi.

Tilaratkaisut hyödyntävät kulmikkaan Lyyra-rakennuksen muotoja. Lopputuloksena on avoin ja yhtenäinen kokonaisuus, joka toimii viihtyisänä työympäristönä sekä tukee asiakkaan tieteellistä työtä.

 

Kaipaako kohteesi kehittämistä? Olemme käytössäsi! Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi, tai soittamalla +358 40 595 8580.

Lue lisää