Faktat

Kohde:
Hansakortteli, Turku

Asiakas:
Kauppakeskus Hansa Ky

Ajankohta:
2016 – valmistuu 11/2019

Laajuus:
20 000m²

#designbyamerikka:
Konseptikehitys sekä urakka- ja toteutussuunnittelu yhdessä Schauman Arkkitehdit Oy:n kanssa

Top 3

  • Kauppakeskuksen mittava yleisuudistus
  • Kauppakeskuksen asiakaskokemuksen parantaminen
  • Esimerkillinen yhteissuunnittelun prosessi tilaajan, arkkitehtitoimiston ja tilasuunnittelijan välillä

Työryhmä

  • Amerikka: Olli-Pekka Vaija, Veera Andreasén, Taija Maunu, Mervi Karvinen, Matias Hietanen, Fred Ash, Jere Gröhn, Jussi Salmivuori, Sami Maukonen, Teemu Nojonen ja Tomi Jokinen
  • Kauppakeskus Hansa Ky
  • Schauman Arkkitehdit Oy

Lähtökohdat:

Suunnittelutoimisto Amerikka vie Hansakorttelin uudistusta läpi yhteisenä työyhteenliittymänä Schauman Arkkitehdit Oy:n kanssa. Hansakorttelin yleisilmettä kohennetaan ja yhteyksiä sen sisällä parannetaan. Hansatorille toteutetaan mittava ja näyttävä muutostyö. Hanke on alkanut kehityskilpailusta syksyltä 2016 ja jatkuu keväälle 2019. Työ käsittää suunnittelun konseptivaiheesta toteutussuunnitteluun. Työ etenee paraikaa vaiheittain niin, että kortteli on kuitenkin jatkuvasti asiakkaiden käytössä.

Uusi Hansa, Hansatorin havainnekuva

Mittava muutostyö:

Hansakorttelin uudistus tulee näkymään kuluttajalle parempana asiakaskokemuksena, mutta se käsittää myös toiminnallisia parannuksia. Tuntuvin uudistus on uudet yhteydet ja parempi asiakasvirta; yhteyksiä on avattu ja toimintoja siirretty paremman liikkumisen takaamiseksi. Uusien kauppakäytävälinjauksien myötä näkyvyys liiketiloihin paranee. Myös opasteisiin ja valomainoksiin panostetaan.

Ilmeuudistus parantaa Hansakorttelia liikepaikkana; yleisilme kohentuu uusien shopfronttien, alakattojen, lattioiden ja valaistuksen ansiosta. Myös portaisiin, kaiteisiin ja akustiikkaan kiinnitetetään huomiota. Uudistus tuo mukanaan wau-elementtejä, istuskeluryhmiä, muita kalusteita sekä uudet WC-tilat. Myös lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, jäähdytys, ilmanvaihto, sähköjärjestelmät, palo- ja poistumisjärjestelmät sekä savunpoisto laitetaan uuteen uskoon.