Vanhan ja uuden kontrastista syntyy ainutlaatuinen lopputulos

”Patinan sietäminen on vahvasti tätä päivää” sanoo SAFA:n puheenjohtaja Henna Helander. ”Aikaisemmin korjausrakentaminen tehtiin täydellisenä uudistamisena ja tason haluttiin olevan samaa kuin uudisrakentamisella. Nykyisin otetaan ilo irti siitä, että kohteella on historia”, hän jatkaa.

Henna Helander SAFA puheenjohtaja

”Nykyään on trendikkäämpää pelata kontrastien kanssa niin, että säilytetään vanhaa ja tuodaan siihen jotain uutta, jännää ja laadukasta lisäksi”, Helander jatkaa. ”Tämä on paitsi materiaalitehokasta myös ajallisesti syvempää tekemistä. Uutta kun voi aina rakentaa, mutta vanhaa ei. Lopputulos tällaisissa kohteissa on myös takuuvarmasti ainutlaatuinen!” hän pohtii.

”Uudenlainen tekeminen on kustannustehokasta ja vastuullista. Trendinä on myös käyttää materiaaleja, jotka kestävät aikaa, vanhentuvat kauniisti ja joita voi tarpeen vaatiessa kierrättää”, Helander lopettaa.

Suunnittelutoimisto Amerikka on suunnitellut näyttäviä rakenteita useaan korjausrakentamiskohteeseen osaksi kokonaisuudistusta vanhaa kunnioittaen. Turun Hansakorttelin kattolamelleilla parannettiin valaistusolosuhteita, Kampin Korttelin ”ravintolalautta” toi tilaan lisää asiakaspaikkoja ja Salon Plazan rimaseinä yhdisti vanhan ja uuden puolen visuaalisen ilmeen. Kaikki näistä parantavat myös viihtyvyyttä, tuovat tilaan wau-arkkitehtuuria ja nostavat kiinteistön arvoa.

Tarkemmat tiedot esimerkkikohteistamme alla olevissa linkeissä:

Hansa-kortteli, Turku

Kortteli, kauppakeskus Kamppi, Helsinki

Kauppakeskus Plaza, Salo

 

Jos kaipaat apuja omaan kohteeseesi, keskustelemme mielellämme asiasta lisää!

Varaa tästä sinulle sopivin Teams-aika!

 

Lue lisää