Faktat

Kohde:
Kauppakeskus Valkea

Asiakas:
Osuuskauppa Arina

Ajankohta:
2015-2016

Laajuus:
Ravintolamaailma Kööki 2000m² ja Ravintola Herkku 130m²

#designbyamerikka:
Kauppakeskus Valkean ravintolamaailma Köökin layoutin ja sisustuksen suunnittelu. Ravintola Herkun sisustuksen suunnittelu ja PT-kaupan sisäilmekonsepti

Top 3

  • Materiaalien ja värien käyttö
  • Vahva muotokieli ja yllätyksellisyys
  • Aito, suomalainen ja raikas

Työryhmä

  • Amerikka: Sami Maukonen, Emma Penttinen, Taija Maunu, Teemu Nojonen ja Mervi Karvinen
  • Marker (graafinen suunnittelu)

Kauppakeskus Valkea on kahden korttelin ja niitä yhdistävän katetun kesäkadun muodostama kokonaisuus Oulun keskustassa. Kauppakeskuksen kolmannen kerroksen ravintolamaailma Kööki on keskeinen osa Valkean palvelutarjontaa ja mielikuvaa. Sen konsepti-, tila- ja toteutussuunnittelusta on vastannut Amerikka. Myös Sokos Herkun yhteydessä toimiva Ravintola Herkku on Amerikan käsialaa.

Projektin lähtökohdat:

Uuden kauppakeskuksen merkittävä vetovoimatekijä on ravintolapalvelut. Ravintolamaailma Köökin ja Ravintola Herkun suunnittelun lähtökohtana oli luoda mielenkiintoinen kokonaisuus, joka puhuttelee ja houkuttelee kuluttajaa. Helppous, saavutettavuus ja toiminnallisuus, niin asiakkaan kuin ravintoloitsijankin näkökulmasta, olivat suunnittelun perusta… unohtamatta tietenkään tilojen näyttävyyttä ja viihtyisyyttä!

Ravintolamaailma Kööki:

Köökin yleisilme on rauhallinen, lämmin ja rento. Tämän tunnelman luovat pehmeät vaaleat puupinnat sekä uniikki valaistus, joka rytmittää yllätyksellistä alakattopintaa. Alakatossa vuorottelevat upotetut led-valoraidat sekä kulmikkaasti aaltoilevat puupinnat. Leikkitila Pikkukööki on värikäs lasten tupa polun varrella. Värikkäät kumikuituseinät ja -lattia, vihreät istuinmättäät ja näyttävät seinägrafiikat luovat Pikkuköökistä ravintolamaailman ehdottoman väripilkun ja pikkuväen suosikin!

Amerikka suunnitteli Köökille myös Tenant Manualin eli oppaan, joka ohjeistaa shopfrontien ja sisäjulkisivujen visuaalisen ilmeen pääpiirteistä ja toteutustavoista. Köökin uudesta logosta sekä Tenant Manualin graafisesta suunnittelusta vastasi Marker.

Ravintola Herkku:

Pohjois-Suomen tasokkaimman ruokakaupan, Sokos Herkun, yhteydessä on värikäs katseenvangitsija Ravintola Herkku. Se kiinnittää myymälän asiakkaiden huomion harkitulla värimaailmallaan ja houkuttelee viihtyvyydellään asiakkaita myös suoraan muualta kauppakeskuksesta. Tehokas tilankäyttö, raikkaat materiaalivalinnat ja tarkoin harkitut yksityiskohdat luovat täydellisen pohjan erilaisille kohtaamisille. Ravintolan tyylikästä ilmettä ja laadukkaita pintamateriaaleja tuotiin myös Sokos Herkun puolelle. Palvelutiskin saarnipuiset otsapinnat sekä näyttävät myymäläkalusteet tuovat markettiin luonnetta ja ripauksen ylellisyyttä.

Lue lisää