Kiinteistöjen konseptointi ja arkkitehtipalvelut

Näyttävät tilat vaativat kovaa osaamista taustalle

Amerikka on elinvoimaisten urbaanien ympäristöjen kehityspartneri mm. kiinteistöjen omistajille ja operaattoreille. Teemme suunnittelutyötä luovalla intohimolla ja analyyttisella otteella tähdäten aina liiketoiminnallisesti ja asiakaskokemuksella mitattuna erinomaiseen lopputulokseen. Meillä on vuosien kokemus onnistuneista kiinteistöjen kehityshankkeista kauppakeskus- ja toimitilaympäristöissä.

Suunnittelemme uniikkeja ja vetovoimaisia ratkaisuja hankkeen konseptisuunnittelusta arkkitehtisuunnitteluun. Kuhunkin projektiin valjastetaan paras mahdollinen työryhmä monialaisesta tiimistämme ja tarvittaessa käyttäen hyväksi loistavaa asijatuntijaverkostoamme.

Katso tästä suunnittelijoidemme kertomus Kaivopihan uudistamisesta. Jos video ei näy kunnolla, pääset näkemään sen tästä.

Kauppakeskukset

Amerikka on elinvoimaisten urbaanien ympäristöjen kehityspartneri mm. kiinteistöjen omistajille ja operaattoreille. Me teemme suunnittelutyötä luovalla intohimolla ja analyyttisella otteella tähdäten aina liiketoiminnallisesti ja asiakaskokemuksella mitattuna erinomaiseen lopputulokseen. Meillä on vuosien kokemus onnistuneista kiinteistöjen kehityshankkeista kauppakeskus- ja toimitilaympäristöissä.

Suunnittelemme uniikkeja ja vetovoimaisia ratkaisuja hankkeen konseptisuunnittelusta arkkitehtisuunnitteluun. Kuhunkin projektiin valjastetaan paras mahdollinen työryhmä monialaisesta tiimistämme ja tarvittaessa käyttäen hyväksi loistavaa asijatuntijaverkostoamme.

 

 

Kauppakeskus Kamppi, Helsinki
Kauppakeskus Kluuvi, Helsinki
Hansakortteli, Turku
Kauppakeskus Plaza, Salo

Katso oheinen video Turun Hansakorttelin uudistamisesta (jos video ei näy kunnolla, pääset katsomaan sen klikkaamalla tätä linkkiä):

Vaativaa arkkitehtisuunnittelua

Monissa kehitys- ja muutoshankkeissa tarvitaan arkkitehtisuunnittelua. Arkkitehtimme toimivat näissä hankkeissa vastaavina rakennussuunnittelijoina ja pääsuunnittelijoina. Korjausrakentamisen osaamisemme ulottuu pienistä käyttötarkoituksen muutoksista suojeltujen rakennusten laajoihin kaupallisiin muutoksiin.

Koska Amerikassa on sekä tilasuunnittelun, että arkkitehtisuunnittelun osaajia, pystymme joustavasti kokoamaan suunnitteluun keskittyvän työryhmän riippumatta hankkeen vaiheesta. Perinteiset suunnittelurajat ylittävä työryhmä pystyy toimimaan tehokkaammin ja päällekkäisyyttä voidaan vähentää.

Pääset tästä katsomaan kohteita, joissa arkkitehtiemme suunnittelu- ja projektinjohto-osaamista on käytetty:

Helsingin Päärautatieasema
Kaivopihan uudistus
Casino Tampere
Café Savoyn arkkitehtuuri- ja pääsuunnittelu

 

Lupa-asiat, test fit ja due dilligence

Lupa-asiat:
Kokeneet arkkitehtimme voivat toimia tarvittaessa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina sekä huolehtia suunnittelukohteessamme yhteyksistä lupaviranomaisiin ja muihin sidosryhmiin.

Testi fit: se on tärkeä työkalu, mikäli asiakas pohtii uusia tiloja toiminnalleen. Asiakas on löytänyt upeat liiketilat mutta ei ole varma soveltuvatko ne hänen tarpeeseen. Miten paljon tilaa tarvitaan ja mitä uudistus vaatii? Soveltuuko unelmieni ravontola tähän sijaintiin? Mahtuvatko kaikki toimiston työntekijät ja halutut toiminnot kiikarissa olevaan toimitilaan, saammeko edellisen toimiston kalusteet mahtumaan ja paljonko tilan uudistustarve tulee kustantamaan?

Due dilligence (arkkitehtuuri): upea kohde on löytynyt, mutta tilojen vaatimat investoinnit eivät ole selvillä. Autamme asiakkaitamme tuottamaan tietoa kohteen arvottamisen helpottamiseksi osana muuta suunnittelutyötä.

Olemme käytössäsi ja pohdimme mielellämme kanssasi parhaat ratkaisut!
Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi tai soittamalla +358 40 595 8580.

Viihtyvyys

Mikä tekee vaikutuksen haluamiisi asiakkaisiin ja vuokralaisiin?

Vetovoimaisuus

Millainen kiinteistösi brändin pitäisi olla, jotta se erottautuisi ja pärjäisi kiristyvässä markkinatilanteessa?

Elinvoimaisuus

Millä toimilla on kiinteistösi kannalta liiketoiminnallisesti merkittävin vaikutus ja millaiset toimet kestäisivät aikaa alati muuttuvassa markkinassa?

Ympäristö

Mitkä toiminnot sopivat kiinteistösi lokaatioon ja mitä tilallisia vaatimuksia nämä toiminnot asettavat?

Liiketoiminta

Hanke voi tuntua hankalalta ja pelottavalta. Vaihtoehtoja on paljon - miten valita liiketoiminnan kannalta paras?

Tavoitteet

Miten viedä prosessi läpi hallitusti ja kustannustehokkaasti niin, että lopputulos vastaa asetettua tavoitetta?

Projektin läpiviemiseen vaaditaan osaamista, näkemystä ja kokemusta holistisesta, suuren mittakaavan hankkeista. Amerikka auttaa teitä löytämään ja toteuttamaan menestyksekkään ratkaisun ja toimii tukenanne muutoksen johtamisessa!

Muut palvelut

Amerikka tarjoaa myös alueiden kaupallista kehitystä ja
konseptointia sekä tilasuunnittelupalveluita.

Kaupunkiympäristöt  Tilasuunnittelu