Tilasuunnittelu ja design-konseptit

Ravintola-, myymälä- ja työympäristösuunnittelu

Amerikka on elinvoimaisten kaupallisten tilojen suunnittelupartneri sekä brändin omistajille että kiinteistön omistajille tai operaattoreille. Me teemme suunnittelutyötä luovalla intohimolla ja analyyttisella otteella tähdäten aina liiketoiminnallisesti ja asiakaskokemuksella mitattuna erinomaiseen lopputulokseen. Meillä on kokemusta mittakaavaan katsomatta erinomaisesti onnistuneista hankkeista.

Suunnittelemme uniikkeja ja vetovoimaisia ratkaisuja, jotka luodaan kohteen omista lähtökohdista ja asiakkaamme tarpeista käsin. Kuhunkin projektiin valjastetaan paras mahdollinen työryhmä monialaisesta tiimistämme ja tarvittaessa käyttäen hyväksi loistavaa asijatuntijaverkostoamme.

Ravintolat ja Food Hallit

Uskomme, että herkullinen ruoka ja laatuaika yksin tai yhdessä on elämän suola. Rakastamme ruokakulttuuria ja haluamme, että suunnittelemiemme tilojen käyttäjät pääsevät nauttimaan ravintolaelämyksistä viihtyisässä ympäristössä tapahtui se ystävien kanssa illalla, shoppailun välissä tai ennen jännittävää matkaa lentoaseman vilinässä. Olemme tottuneet suunnittelemaan tiloja erityisen jännittäviin ympäristöihin. Jokaisessa sijainnissa huomioimme niin asiakkaan tarpeet asioinnin suhteen kuin rakennuksen vaatimukset. Lentoasemalla asioinnin pitää olla mahdollisemman sujuvaa ja nopeaa, kun taas keskustan arvorakennuksen sydämeen suunnitellussa ruokaravintolassa asiakas haluaa viipyä pitkään nauttien tunnelmasta. Haluamme saada suunnittelemiemme tilojen käyttäjät viihtymään ja palaamaan nauttimaan tunnelmasta sekä tarjonnasta.

Katso tästä uusimmat kohteemme:
Food Hall,  Lentoasema, T2
Kahvila Kaffet, Lentoasema
Gillet Bar & Bistro

Katso miten suunnittelijamme kertovat lähistymistavastaan ravintolasuunnitteluun:
Ravintolat-video (jos video ei näy kunnolla, pääset siihen klikkaamalla tästä).

Myymälät ja liiketilat

Myymälätila on liiketoiminnan kasvot ja liiketoiminnan koti. Työskentelyn pitää olla sujuvaa työntekijöille ja asioinnin sujuvaa asiakkaille. Myös tilat tukevat brändikokemusta. Materiaaleilla, valaistuksella ja opasteilla tehdään asiakkaan liikkumisesta tiloissa vaivatonta ja haluttu asia löytyy intuitiivisesti. Harkitulla myymäläkonseptilla tilankäyttö on optimoitu; työntekijät saavat tuotteet paikoilleen sujuvasti koska liikkuminen tilassa on harkittu. Eri tuoteryhmien esillepano mietitään asiakkaan tarpeiden mukaan ja asiakaskokemus suunnitellaan alusta saakka helposti lähestyttäväksi, sujuvaksi ja miellyttäväksi.

Teemme tarvittaessa analyysin alueen käyttäjäryhmistä, jotta varmistumme, että suunnitellulla liiketoiminnalla on kyseisessä sijainnissa edellytykset kannattavalle toiminnalle. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lähtökohdat liiketoiminnalleen. Perehtymällä alueen muihin toimijoihin ja käyttäjäryhmiin voimme todentaa, kohtaako tarjottu palvelu ja alueella liikkuvat ihmiset.

Katso tästä muutamia suunnittelemiamme kohteita:
Ruohonjuuren flagship
Jumbon Stockmann
Casino Tampere
Herkku
Helsingin Päärautatieasema

 

Työympäristöt ja toimitilat

Ihmisten tuominen yhteen ja palaaminen toimistolle ei ole enää itsestäänselvyys. Toimitila-asioita ratkovilla organisaatioilla on tänä päivänä varsin moninaisia näkökulmia mietittävänään. Työnteon hybridiaika, hyvinvoinnin merkityksen vahvistuminen sekä kestävän kehityksen vaatimukset ovat nyt jokaisen muutosta pohtivan yrityksen pöydillä. Kuitenkin jokaisella organisaatiolla on myös ne erityiset, omat tilanteet ja kysymykset, joihin kaivataan neuvoja ja vastauksia. Me emme ole “yhden tempun poni”, vaan suunnittelemme nimenomaisesti asiakkaan arvoja sekä työntekijöiden tarpeita palvelevat tilaratkaisut.

Tutustu tästä työympäristö – ja toimitila-kohteisiimme:
Helsinger Kaivopihalla
Maison Luumi, Tapiola
Technopolis Asemakeskus, Tampere
Antilooppi, Karaportti 5
Remedy entertainment HQ

Lue tästä lisää tavastamme tehdä työympäristöjä.

Katso tästä mitä suunnittelijamme kertovat työympäristöistä (jos video ei näy kunnolla, pääset siihen klikkaamalla tästä).

Lupa-asiat, test fit ja due dilligence

Lupa-asiat:
Kokeneet arkkitehtimme voivat toimia tarvittaessa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina sekä huolehtia suunnittelukohteessamme yhteyksistä lupaviranomaisiin ja muihin sidosryhmiin.

 

 

Testi fit: se on tärkeä työkalu, mikäli asiakas pohtii uusia tiloja toiminnalleen. Asiakas on löytänyt upeat liiketilat mutta ei ole varma soveltuvatko ne hänen tarpeeseen. Miten paljon tilaa tarvitaan ja mitä uudistus vaatii? Soveltuuko unelmieni ravontola tähän sijaintiin? Mahtuvatko kaikki toimiston työntekijät ja halutut toiminnot kiikarissa olevaan toimitilaan, saammeko edellisen toimiston kalusteet mahtumaan ja paljonko tilan uudistustarve tulee kustantamaan?

Due dilligence (arkkitehtuuri): upea kohde on löytynyt, mutta tilojen vaatimat investoinnit eivät ole selvillä. Autamme asiakkaitamme tuottamaan tietoa kohteen arvottamisen helpottamiseksi osana muuta suunnittelutyötä.

Olemme käytössäsi ja pohdimme mielellämme kanssasi!
Ole yhteydessä Asiakkuusjohtajaamme Maria Kelteriin sähköpostitse maria.kelter@amerikka.fi tai soittamalla +358 40 595 8580.

Viihtyvyys

Millainen olisi se tila, johon asiakkaasi ihastuisi ja josta työntekijäsi olisi ylpeä?

Vetovoimaisuus

Mikä olisi oikeanlainen fyysinen ympäristö henkimään brändisi olemassaoloa?

Elinvoimaisuus

Mitkä tilalliset ratkaisut auttaisivat toiminnallisesti työnteossa, boostaisivat parempaan liiketoimintaan ja auttaisivat tulevaisuuden rekrytoinneissa?

Ympäristö

Millainen tila sinulla on käytettävissäsi ja missä se sijaitsee? Minkälaisia toimintoja sinne kannattaa ja on mahdollista sijoittaa?

Liiketoiminta

Suunnittelu voi tuntua hankalalta ja pelottavalta. Vaihtoehtoja on paljon - miten valita liiketoiminnan kannalta paras?

Tavoitteet

Ja miten viedä prosessi läpi hallitusti ja kustannustehokkaasti niin, että lopputulos vastaa asetettua tavoitetta?

Projektin läpiviemiseen vaaditaan osaamista, näkemystä ja kokemusta. Me autamme teitä löytämään ja toteuttamaan menestyksekkään ratkaisun ja toimimme tukenanne muutoksen johtamisessa!

Asiakkaan kommentti

Olemme Kamppi Helsinki tiimissä odottaneet jo malttamattomana, milloin brändi-ilmeen suunnitelmat muuttuvat todeksi ja koko upeus paljastuu. Lopputulos on odotuksen arvoinen ja kiitosta on saatu niin asiakkailta kuin vuokralaisilta.

TIINA FÅGEL, KAUPPAKESKUSJOHTAJA

Muut palvelut

Amerikka tarjoaa myös kiinteistökehityspalveluita sekä
alueiden kaupallista kehitystä ja konseptointia.

Kiinteistökehitys  Kaupunkiympäristöt